Hoppa till sidans innehåll

Skidpremiär i Bruksvallarna

17 NOV 2009 08:01
Toppresultat av IFK Skövde åkare i säsongsdebuten i Bruksvallarna
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:38

IFK Skövdes lovande skidåkare Patrik Johansson var uppe i Bruksvallarna där längdåkarna hade öppningstävlingarna för säsongen. Lördagens tävling var sprint i klassisk stil och startfältet innehöll förutom hela svenska eliten, Polen, Tjeckien, Kina och delar av Norges landslag. Totalt 126 startande så tävlingen går nästan att jämföra med en världscup. Väderleken bjöd på några minusgrader och ymnigt snöfall.

I prologen gällde det att komma bland de 30 bästa för att åka vidare i kvartsfinalerna. Patrik gick ut rätt långt ned i startlistan eftersom den är efter rankinglistan året innan och han hade en tung säsong förra året på grund av sjukdom. Men efter den 1700 meter långa sprinten så åkte Patrik in på en mycket stark 12:e placering endast sex sekunder efter Sveriges idag bäste sprintåkare Emil Jönsson. Närmast efter sig hade han OS guld vinnaren Björn Lind, VM medaljören Mats Larsson, Vasaloppssegraren Oskar Svärd och även några andra landslagsåkare.

I kvartsfinalen fick Patrik möta Emil Jönsson, Martin Koukal, Tjeckiens världsmästare på 50 km, Jens Eriksson, Dala–Floda, Robin Norum, Umeå, och Anders Högberg, Umeå. Patrik tog starten och ryckte till sig en ledning på 15-20 meter som han höll fram till sista nedförsbacken där det ej hade åkt några föråkare. Väl nere hade Emil Jönsson och Martin Koukal glidit ikapp och upp i sista backen kom de på var sin sida och Patrik krokade ihop med Martin Koukal och fick ett litet stopp. Det blev en liten lucka fram till de båda som Patrik inte orkade täppa till så det blev en 3:e plats i kvartsfinalen och då var det färdigkört för dagen.

Det blev en 13:e plats totalt, men det var en mycket nöjd Skövdeåkare som fått ett formbesked som visar att han hänger med längst upp i värdseliten när han har en bra dag. Så Patrik har fått ett kvitto på att sommarträningen har gett resultat så nu är siktet inställt på att få åka någon världscup.

Söndagens lopp var 15 km i fristil. Vädret som bjöds var +2 grader och lätt duggregn. Patrik startade även i detta lopp, men hade inte några större förväntningar eftersom fristil inte är någon favorit. Patrik körde där in på en 86:e plats bland 158 startande så det var godkänt, men inte mer.

Sprint Resultat

1.Emil Jönsson Årsunda

2.Teodor Pettersson Åsarna

3.Januz Krezlok Polen

13:Patrik Johansson IFK Skövde

Fristil 15 Km

1.Devon Kershaw Canada

2.Johan Olsson Åsarna

3Ander Södergren Östersund

86.Patrik Johansson IFK Skövde

ifk_bli_medlem 


  info integritet

 

Huvudsponsorer

LogoCementa

 

Stödsponsorer:

  

 

 

 

Veckans besökare  

Totalt antal besökare  

 

Postadress:
IFK Skövde SK - Skidor
Magnus Ramsin, Ödegårdsvägen 14
53273 Varnhem

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ifkskovde-skidk...

Se all info