Hoppa till sidans innehåll

Patrik Johanssons första seniorseger

07 DEC 2009 08:47
Patrik Johansson tog sin första seniorseger i Idre
  • Skapad: 07 DEC 2009 08:47

I helgen startade årets senior-cup i Idre. Intersport-cup består av 4 st tävlingshelger under vintern Idre, Boden, Åsarna och Zinkgruvan, två tävlingar varje helg. Första cupen var i helgen i Idre där IFK Skövde representerades av två åkare: Patrik Johansson och Johan Martinsson.

Lördagens tävling var en klassisk sprint och banlängden var 1400 meter. Startfältet börjar med de lägst rankade och just nu är Johan rankad högre än Patrik, så han fick starta som 35:e man. För Johan var det första tävlingen i seniorklassen. Han gjorde en bra prolog så när han kom i mål hade han 24:e tid av de som startat innan honom så det var en spänd väntan om det skulle räcka för att gå vidare till kvartsfinalerna. Det är de 30 bästa tiderna i prologen som går vidare. Tyvärr lyckades det inte denna gång då det var så tätt mellan tiderna. Det blev till slut en 44:e plats vilket är fullt godkänt eftersom det var över hundra startande i klassen så Johan kan se fram mot en bra säsong.

Som 45:e startande fick Patrik ge sig ut för han har dalat långt ned i rankingen efter en tung säsong förra året. Men ut från start var det bara full fart som gällde för startfältet bestod av hela svenska eliten som inte var i Tyskland och åkte världscup. Det visade sig att Patriks prolog skulle räcka långt. Det blev 2:a tid, den enda som var snabbare var Daniel Rickardsson som åkte in som 27:a i förra helgens världscup i Finland.

När det var dags för kvartsfinal så var det bara att försöka ta sig in bland de två första för att gå vidare och det var inga problem. Han gled ohotad in som segrare. Nu var det bara och försöka att ladda om batterierna till semifinalen, lite mat och dryck och hålla kroppen igång. Ut från start i semifinalen lade sig Skövdeåkaren lugnt i rygg på kinesen som startade i ett rasande tempo. De hade följe ända in på upploppet där Patrik gick ut i ett spår vid sidan och tog även där en övertygande seger.

Sen var det bara att ladda om igen för den stundande finalen. Finalen bestod av 6 åkare alla med landslags och världscup meriter, men det var en oerhört laddad IFK-åkare som lade ut sina skidor för start. Ut från stadion lade sig Patrik i rygg på Daniel Rickardsson. Där låg han kvar ända in till upploppet där han gjorde likadant som i både kvart och semifinal, dvs gick ut i ett spår vid sidan om Rickardsson och kom först över mållinjen. Patriks första stora seger i seniorsammanhang var ett faktum.

Det var en otroligt nöjd IFK-åkare som fick kliva längst upp på pallen. Får Patrik bara hålla sig frisk så blir det intressant att följa honom i spåret i vinter.

På söndagen var det en 15 km lång fristilstävling där det bara var Johan Martinsson som ställde upp. Patrik hade lite känning i halsen och valde att avstå för nästa helg väntar nästa deltävling i Boden och han ville inte riskera något så här i början av säsongen. Det var för Johans del den första distanstävlingen som senior och debuten slutade med en 76:e plats, men man skall veta att hans första seniorsäsong är till för att lära så det är bara att ta nya tag nästa helg.

RESULTAT IDRE 

 

ifk_bli_medlem 


  info integritet

 

Huvudsponsorer

LogoCementa

 

Stödsponsorer:

  

 

 

 

Veckans besökare  

Totalt antal besökare  

 

Postadress:
IFK Skövde SK - Skidor
Magnus Ramsin, Ödegårdsvägen 14
53273 Varnhem

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ifkskovde-skidk...

Se all info