Hoppa till sidans innehåll

IFK-åkare i landslaget!

14 DEC 2009 14:25
Patrik Johansson ska i helgen tävla i slovenska Rogla
  • Uppdaterad: 02 FEB 2014 20:41

Herrsprinttränaren, Arild Monsen, har kallat in 22-årige Patrik Johansson från IFK Skövde SK för att tävla i herrarnas sprint i Världscuptävlingen i slovenska Rogla nu till helgen. Detta efter att Patrik visat framfötterna i både Bruksvallarna och Idre den här säsongen.

- Vi vill uppmuntra offensive Patrik och ge honom chansen att få känna på hetluften i internationella sammanhang, säger Arild Monsen.

Till tävlingarna i Rogla i helgen, står det distanslopp 15 km (k) och 30 km (k) med masstart och sprint i klassisk stil på programmet.

 

- Hej Patrik! Hur känns det?

- Helt fantastiskt! Det kom som en total överraskning.

- Har du hunnit tänka dig in i vad som väntar dig än?

- Det har ju varit en del praktiska saker som måste fixas snabbt så jag har nog inte fattat det riktigt än, tror jag. Men jag uppskattar verkligen möjligheten jag får, det är ju så få som får den här chansen, och all tuff träning är verkligen värt det!

- När reser du?

- Jag flyger på torsdag till Ljubljana och sen blir det buss till Rogla. Jag flyger ihop med ledarna, resten möter upp oss där.

- Känner du några i landslaget?

- De yngre känner jag väl, några av de äldre känner jag ju till. Men jag har inte haft någon kontakt med ledarna tidigare. 

- Vad tror du att dina chanser är?

- Jag ska självklart prestera och göra mitt bästa. Mitt mål är att ta mig vidare från prologen och sen kan ju allt hända! Men det är ju mycket som ska stämma runt omkring, bra skidor tex. Men om allt klaffar kan jag ta mig vidare och då är det helt öppet. Skulle vara kul att ge mig själv en bra julklapp!!

- Kommer familjen att följa med?

- Jag tror inte det även om pappa vill och undersöker om det skulle funka. Det hände ju lite snabbt och så nära inpå jul.

- Hur känns det att ha chans att komma på TV?

- Jättekul!!! Har ju alltid drömt om att få vara med i landslaget och i en världscuptävling.

 

IFK SKÖVDE SK ÖNSKAR PATRIK LYCKA TILL!!! 

 

Herrar sprint (k): Robin Bryntesson, Sollefteå SK, Björn Lind, IFK Umeå, Thobias Fredriksson, Axa SC, Jesper Modin, Piteå Elit, Teodor Peterson, Åsarna IK, Patrik Johansson, IFK Skövde.

Läs mer på Svenska Skidförbundets hemsida 

Läs mer om Patrik Johansson 

TV-tider

Skribent: Anna Ljungberg

ifk_bli_medlem 


  info integritet

 

Huvudsponsorer

LogoCementa

 

Stödsponsorer:

  

 

 

 

Veckans besökare  

Totalt antal besökare  

 

Postadress:
IFK Skövde SK - Skidor
Magnus Ramsin, Ödegårdsvägen 14
53273 Varnhem

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ifkskovde-skidk...

Se all info