Hoppa till sidans innehåll

Barnens Skidskola


OBS! Vi arrangerar inte Barnens Skidskola 2016 utan fokuserar på Proppen och vår ordinare barn/ungdomsträning. Detta för att få bästa möjliga verksamhet nu när vi fått en så stor barn/ungdomsgrupp i skidklubben. Välkomna till Proppen eller att bli medlemmar istället.

 

IFK Skövde SK arrangerar Barnens Skidskola under ett par helger under vintersäsongen, vanligtvis januari-februari. Barnens Skidskola är för barn upp till 8 år. Barnens Skidskola är gratis och ställer inget krav på medlemskap i IFK Skövde Skidklubb. Deltagande i skidskolan sker på egen risk. En förutsättning för att skidskolan ska fungera med så här små barn är att en förälder finns till hand för respektive barn under tiden som skidskolan genomförs.

Tanken är att barnen ska få lära sig åka skidor genom olika lekfyllda övningar. Övningarna bygger på material från Svenska Skidförbundet och skidskolan ska ge grunderna till all sorts skidåkning då det är samma behov av balans, tyngdöverföring, motorik, rytm, o s v oavsett gren. Vår förhoppning är att väcka ett livslångt intresse för snösport genom att ha massor av kul på snö!

Skidskolan genomförs vid 4 tillfällen och varje tillfälle avslutas med korv och saft i IFK stugan. Alla barn som genomför skidskolan får sedan ett diplom vid sista tillfället.

 

OBS! Genom att deltaga i Barnens Skidskola godkänner man att namn och bild kan komma att publiceras på vår hemsida, Facebookflöde samt användas i diverse klubbmaterial.

 

 

 

Ledare för Barnens Skidskola 2015 är Mattias Rygert och Daniel Alvarsson.

 

ANMÄLAN:

För att vi ska kunna planera skidskolan är vi tacksamma för om ni anmäler barnen till skidskolan. Det gör ni genom att skicka ett mail till This is a mailto link, där ni anger barnets namn och ålder, samt mailadress till målsman.

 

Till vintern 2014 har äntligen den permanenta skidlekplatsen färdigställts och den ska vi använda, den ligger i anslutning till Speakertornet på skidstadion. Samling vid varje tillfälle på skidstadion.

 

Bilder från Barnens Skidskola 2010 hittar du här: Bilder från skidskolan

Bilder från Barnens Skidskola 2011 hittar du här: Bilder från skidskolan

 

För mer information kontakta oss på This is a mailto link 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:38

ifk_bli_medlem

Huvudsponsorer

LogoCementa

 

Stödsponsorer:

 

 Väner Fönster

XR Logistik

 

 

 

Skövdevillan

skovde_bostader_opt  

 

 

Bingo Skövde

 

Veckans besökare  

Totalt antal besökare  

Postadress:
IFK Skövde SK - Skidor
Magnus Ramsin, Ödegårdsvägen 14
53273 Varnhem

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info